امکان رشد صنعت درکشور با اعتقاد داشتن مدیران به شرکت های ایرانی

حمید سعادت نیا گفت: اگر در داخل به شرکت های ایرانی اعتقاد وجود داشته باشد امکان رشد صنعت در ایران وجود دارد، مهم این است که بعد از اینکه تحریم ها برداشته شد در داخل فعالیت با شرکت های ایرانی صاحب دانش ادامه داشته باشد.

امکان رشد صنعت درکشور با اعتقاد داشتن مدیران به شرکت های ایرانی

 

مدیرعامل فرا تحقیق سپاهان گفت: شرکت فرا تحقیق سپاهان از سال 1375 تاسیس شده و در بخش معدن و فولاد فعالیت گسترده ای در زمینه مهندسی و طراحی دارد و در سال 1393 به عنوان یک شرکت دانش بنیان شناخته شد که در دو حوزه گندله سازی و آهک صنعتی به صورت تخصصی طراح های طرح هایی را عرضه کرد.

 

مدیرعامل فراتحقیق سپاهان و حمایت مدیران از شرکت های ایرانی

 

حمید سعادت نیا با بیان اینکه در بخش مصرف آب در صنعت پروژه‌ هایی را انجام داده ایم، افزود: در حال حاضر حاضر باید توجه داشت که کاهش میزان مصرف آب تجهیزات قدیمی بسیار سخت است، اما در طرح های جدید بهینه سازی مصرف آب به صورت موثرتری امکان پذیر است. به طوری که در همین راستا حدود 10 درصد مصرف آب نیروگاهی در یک پروژه فولاد مبارکه را کاهش دادیم که این میزان کاهش برابر با نیاز آب یک شهرک روستا50 خانواری بود که در بلندمدت این میزان بهره‌وری در آب نقش موثری در ذخیره‌سازی و حفظ منابع آب دارد.

 

او با تاکید بر اینکه ساخت قطعات و بومی سازی فرایند دو رویکرد برای تقویت اقتصاد داخلی است، تصریح کرد: در حال حاضر ما در بخش فرایندی کار کردیم تا وابستگی خود را به دانش فنی خارجی کاهش دهیم، برای نمونه در زمینه آهک صنعتی در یک پروژه 10 میلیون یوروی بیش ازحدوداً 30 میلیون یوروی آن تنها برای موضوع دانش فنی اختصاص داشت که در شرایط کنونی از این میزان خروج ارز جلوگیری می شود.

 

مدیرعامل فرا تحقیق سپاهان با تاکید بر اینکه امروز به دو گونه در زمینه داخلی سازی عمل می شود، توضیح داد: در یک مورد تجهیزات وارد می شود و با دانش فنی ایرانی ساخته می شود و در یک مورد تجهیزات وارد و شرکت مشاور خارجی تعیین می کند که چه تجهیزاتی وارد شود که در این حالت دوم کاملا وابسته به دانش فنی خارجی هستیم.

 

سعادت نیا با اشاره به اینکه امروز سعی می شود تجهیزاتی که در داخل تولید می شود ایرانی آن تامین شود، اظهار کرد: پیش از این و بعد از برجام با وجود اینکه برخی از تجهیزات و قطعات در داخل نیز ساخته می شود، اما متاسفانه خارجی آن تامین می شد.

 

او با بیان اینکه برخی از طرح های تجهیزاتی که توسط شرکت فرا تحقیق سپاهان انجام شده از سوی شرکت های اروپایی نیز خریداری شده است، اظهار کرد: با توجه به تخصصی که در ایران وجود دارد در پروژه های مربوط به نورد سرد دانش فنی به طور صدرصد در ایران وجود دارد، اما در مورد پروژه های همچون آهک صنعتی پیش از این هیچ‌گونه دانش فنی در کشور وجود نداشته است و شرکت های خارجی نیز دانش فنی این پروژه ها را منتقل نمی کردند که با سرمایه گذاری های که انجام دادیم امروز توانسته ایم دانش فنی آن را کاملا بومی کنیم.

 

او با اشاره به اینکه در برخی حلقه های زنجیره فولاد همچون کنسانتره داخلی سازی به طور کامل انجام شده است اظهار کرد: در تولید گندله نیز دانش فنی ایران در آستانه صدرصد داخلی قرار دارد. با این حال در فولادسازی و ریختگری از نظر دانش فنی عقب هستیم، هرچند 85 درصد از تجهیزات آن در داخل ساخته می شود. برای نمونه در یک پروژه ممکن است که شرکت داخلی خارجی تنها 15 درصد از تجهیزات را تامین کرده و مابقی در داخل ایران تامین شده باشد، اما در زمان تقسیم هزینه 50 درصد هزینه پروژه فولادسازی را به خود اختصاص می دهد، زیرا بخش عمده ای از هزینه آن مربوط به دانش فنی است.

 

مدیرعامل فرا تحقیق سپاهان با تاکید بر اینکه در بخش نورد میلگرد پیشرفت خوبی در داخل انجام شده است، اظهار کرد: در بخش ورق های فولادی بیشتر پروژه ها در ایران با دانش فنی خارجی انجام می شود و آن ها تعیین می کنند که از چه تجهیزات و غلتک های استفاده شود. از این رو باید توجه داشت که در موضوع بومی سازی اقتصادی بودن آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

سعادت نیا با بیان اینکه بومی سازی در دانش فنی ایجاد نمی شود مگر اینکه شرکت های داخلی در پروژه ها مشارکت داشته باشند، اظهار کرد: در شرایط کنونی شرکت های داخلی از نظر مبادلات مالی مشکل دارند و نمی توانند در پروژه های کشورهای همسایه که تمایل به همکاری با ایران دارند نمی توانند مشارکت کنند.

 

او با اشاره به اینکه ایران در جذب پروژه های فولادسازی در منطقه نسبت به کشور ترکیه و هند عقب است، اظهار کرد: با وجود اینکه از نظر کیفی توان اجرایی شرکت های های ایرانی بالاست با این حال شرایط سیاسی کمک کرده است که رقبای منطقه ای راحت تر بتوانند در پروژه کشورهای همسایه فعالیت کنند. این در حالی است که ما در همکاری که با سوئیسی ها داشته ایم آن ها می گفتند با اینکه قیمت فعالیت شما برابر با چینی ها و هندی هاست اما کیفیت کار شما چند برابر هندی ها است و حتی در پروژه های که در قطر اجرا می شود به مهندسان ایرانی 70 درصد یک اروپایی دستمزد می دهند که دو برابر دستمزد یک هندی در قطر است.

 

مدیرعامل فرا تحقیق سپاهان با اشاره به اینکه در حال حاضر شرکت های ایرانی با کشورهای منطقه همکاری دارند، اظهار کرد: امروز شرکت های ایرانی با نام شرکت های خارجی در پروژه های کشورهای منطقه همکاری می‌کنند، زیرا بانک های امریکایی به بانک این کشورها اعلام کرده اند در صورتی که با ایرانی ها کار همکاری کنید با شما کار نمی کنیم.

 

سعادت نیا با تاکید بر اینکه اگر در داخل به شرکت های ایرانی اعتقاد وجود داشته باشد امکان رشد صنعت در ایران وجود دارد، اظهار کرد: مهم این است که بعد از اینکه تحریم ها برداشته شد در داخل فعالیت با شرکت های ایرانی ادامه داشته باشد.

مطالب مرتبط

    [{article_score_num} :1
    [{article_score} :9 از 10]
    {article_score_pls} :
    تنظیمات

    یادداشت کاربران
    درج یک یادداشت :
    نام کاربری :
    پست الکترونیکی :
    وب :
    یادداشت :
    کد امنیتی :
    4 + 5 = ?